Gode skoler på nettet

study onlineFor mange er ikke det offisielle skolesystemet det som passer best i forhold til å lære eller skaffe seg en utdannelse. Om du ikke ønsker å tilbringe årevis på skolen, finnes det heldigvis ulike alternativer til skoler og kurs du kan ta på nettet.

Studer på nett

Nesten uansett hva det er du er interessert i, finnes det et nettkurs. Mange av dem koster penger, men det finnes også gratis alternativer, og mange av dem fra virkelig gode utdanningsinstitusjoner. Et godt sted å starte hvis du ønsker videreutdanning eller å fordype seg i nye spennende emner er Coursera. Her kan du finne kortere og lengre kurs fra flere store universiteter, fordelt over mange ulike områder. Dette kan være et perfekt sted å starte dersom du ønsker å fordype seg i et nytt språk, eller lære mer om for eksempel statistikk.

Gå på skole for å lære mer

Hvis du er ute etter noe mer morsomt og litt mer spennende, kan du sjekke ut kurs som går mer på hobby og fritid. Et godt eksempel på dette er pokerskolen hos Norsk Poker. Her kan selv den mest uerfarne pokerspiller plukke opp nyttige tips for å bli en bedre spiller, og lære strategier som gjør at man kan bedre sine vinnersjanser. Poker er både spennende og krevende, og ved å delta på en pokerskole kan man mye raskere komme opp på et nivå hvor man har muligheten til å vinne litt penger.

Søk på høyskole/universitet

Ønsker du å ta et rent studium finnes det også flere universiteter og høyskoler som tilbyr nettbaserte studier. Én av disse er BI, som tilbyr flere ulike nettbaserte alternativ. Noen nettstudier krever at man møter til gruppeøvinger eller lignende, mens andre foregår helt utelukkende på nett.Ja, her er det mye å velge mellom, men alle kursene er dog ikke gratis.