De beste tjenestene for fillagring

shutterstock_341868599Det har blitt populært å lagre ting i nettskyer og dette er både praktisk og gir en ekstra sikkerhet. Dersom PC-en går i stykker har man tingene lagret andre steder slik at man kan finne igjen bilder og dokumenter.

Hva er nettskyer?

En nettsky er en lagringstjeneste der filene dine legges i et trygt nettverkssenter. Derfra har du alltid tilgang på dem over nettet. Dette er en perfekt løsning dersom man bruker flere datamaskiner og ikke ønsker å lagre alle filer på alle maskiner. Småkunder kan ofte lagre ting gratis, men man må betale dersom man vil lagre mye.

De beste tilbudene

Kapasiteten kan variere mellom de ulike tjenestene.Dropbox har raske forbindelser, men liten lagringskapasitet. Man kan bare lagre inntil 2 GB gratis uten å benytte seg av tilbudene om mer lagringsplass ved å invitere andre, betale, knytte e-poster til kontoen etc.Hos OneDrive får man 1 TB lagringsplass for 80 kroner måneden, i tillegg til andre fordeler. De har også en papirkurv der du kan redde filer som har blitt slettet med uhell.Google Drive gir deg inntil 15 GB gratis lagring.Box gir ubegrenset lagringsplass til sine betalende kunder, men denne tjenesten er tregere enn de andre og mangler enkelte finesser.

Er det trygt?

Man kan aldri være helt trygg på at filene er beskyttet, men foretakene satser stort på sikkerhetstiltak.